Ministry of Foreign Affairs of Afghanistan

معاون پیشین رئیس جمهور اندونیزیا و هیأت همراهش با وزیر امور خارجه ملاقات نمود

آقای محمد یوسف کالا، رئیس هلال احمر و شورای مساجد و معاون پیشین رئیس جمهور اندونیزیا و هیأت همراهش را مولوی امیرخان متقی وزیر امور خارجهٔ افغانستان ملاقات نمود.

هیأت یادشده که شامل رئیس هلال احمر و شورای مساجد و معاون پیشین رئیس جمهور اندونیزیا؛ وزیر پیشین قوانین و حقوق بشری و وزیر پیشین انرژی و معادن و سایر مسوولین آن کشور بود، به هدف ارزیابی وضعیت افغانستان به کابل سفر کرده اند.

درین نشست در مورد گسترش روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری میان افغانستان و اندونیزیا و روابط میان مردمان دو کشور صحبت صورت گرفت.

وزیر امور خارجه به هیأت خوش‌آمدید گفت و از حسن نیت اندونیزیا با افغانستان در طول تاریخ و کمک‌های بشردوستانهٔ آن کشور سپاس‌گزاری نمود.

وزیر امور خارجه افزود که بادرنظرداشت احترام موجود دینی، فرهنگی و متقابل میان مردمان و حکومت‌های دوکشور، افغانستان خواهان تحکیم و گسترش روابط با کشور دوست و برادر اندونیزیا است.

آقای متقی گفت که پس ۴۵ سال جنگ در افغانستان، امنیت تأمین شده است و فرصت‌های خوب برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های انرژی، معادن، زراعت، سرک‌سازی، صنعت و سایر بخش‌ها مساعد شده است.

روابط افغانستان با جامعهٔ بین‌المللی رو به گسترش است و با کشورهای همسایه و منطقه روابط حسنه حفظ کرده است.

افغانستان علاقمند گسترش روابط با کشورهای جنوب‌شرق آسیا است.

افغانستان بادرنظرداشت موقعیت استراتژیک خویش، در زمینهٔ تجارت، سرمایه‌گذاری و ترانزیت میان آسیای مرکزی و جنوبی تسهیلات ایجاد نموده است و اکنون با همکاری کشورهای منطقه، روی پروژه‌های بزرگ منطقه‌ییار‌می‌کند که شامل پروژه‌های کاسا ۱۰۰۰، تاپی و افغان‌ترانس می‌باشد.

آقای متقی همچنان گفت که امارت اسلامی افغانستان در مبارزه با داعش و مواد مخدر پیروز شده است و به همه کشورهای جهان اطمینان می‌دهد که به هیچ کشوری دیگر از افغانستان تهدیدی وجود ندارد.

آقای محمد یوسف کالا وضعیت سیاسی ‌و امنیتی افغانستان را مثبت ارزیابی کرد و گفت که اندونیزیا خواهان گسترش روابط میان دو کشور در بخش‌های مختلف است و وعده سپرد که وضعیت واقعی افغانستان را به حکومت و مردم اندونیزیا برساند.

وی همچنان گفت که اندونیزیا خواهان همکاری با افغانستان در بخش صحت و اهدای بورسیه‌های تحصیلی و فلوشیپ‌ها به محصلین افغان می‌باشد.

در پایان، دوطرف روی تقویت و گسترش روابط سیاسی، اقتصادی، تجاری، فرهنگی و آموزشی میان دوکشور تأکید نمودند.