چهارمین نشست گروه کاری روند دوحه برگزار شد

چهارمین نشست گروه کاری مبارزه با مواد مخدر زیر چتر روند دوحه که به میزبانی یوناما ترتیب شده بود، به صورت حضوری و آنلاین در کابل برگزار شد.در این نشست، علاوه بر نمایندگان وزارت‌های امور خارجه؛امور داخله؛ زراعت، آبیاری و مالداری و صحت عامهٔ امارت اسلامی افغانستان، نمایندگان یوناما، ادارات مرتبط سازمان ملل متحد، سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌یی، اتحادیهٔ اروپا، سازمان همکاری اسلامی، سفرا، نمایندگان و دیپلمات‌ها و متخصصین چندین کشور به صورت حضوری و مجازی شرکت کرده بودند.در نشست، نمایندگان وزارت‌های مرتبط امارت اسلامی یادآور شدند که در نتیجهٔ فرمان عالیقدر امیرالمؤمنین مبنی بر ممنوعیت کشت کوکنار، کشت آن در افغانستان تقریباً به صفر رسیده است.

نمایندگان دستآوردهای امارت در بخش‌های تنفیذ قانون، معیشت بدیل و درمان معتادین را به تفصیل بیان کردند، چالش‌های موجود در این عرصه را مطرح نمودند و پیشنهادها و راه‌حل‌ها را ارائه دادند.نمایندگان امارت اسلامی تأکید کردند که امارت اسلامی عملاً ثابت کرده است که ارادهٔ قوی و توانایی مبارزه با مواد مخدر را دارد. آنان افزودند که اگرچه اقدامات مبارزه با مواد مخدر در افغانستان عملی شده، اما منافع آن به تمام کشورهای منطقه و جهان می‌رسد و حفظ این دستآوردها نیازمند مسوولیت مشترک، سرمایه‌گذاری مشترک و همکاری و همآهنگی مبتنی بر اعتماد متقابل است.

مسوولین امارت اسلامی همچنان نگرانی خود را در مورد مواد مخدر مصنوعی ابراز داشتند و تصریح کردند که منابع مواد اولیهٔ آن در خارج از مرزهای افغانستان است و اگر جلو آن گرفته نشود، نه‌تنها افغانستان بلکه منطقه و همه جهان از آن آسیب خواهد دید.از سوی دیگر، نمایندگان یوناما، ادارات سازمان ملل، سایر سازمان‌های بین‌المللی، کشورهای متعدد و متخصصین موضوع، از تلاش‌های امارت اسلامی در مبارزه با مواد مخدر قدردانی کردند و خاطرنشان ساختند که پس از صدور فرمان ممنوعیت کشت کوکنار، کاهش فوق‌العاده‌ای در کشت کوکنار به‌وجود آمده و آن را یکی از بزرگ‌ترین دستآوردهای تاریخ افغانستان دانستند.

کشورها و سازمان‌های متعدد اطمینان دادند که در این مبارزه کمک خواهند کرد و پیشنهادهایی برای همآهنگی و تعامل بیشتر زیر چتر روند دوحه و همچنان به‌صورت دوجانبه در بخش مبارزه با مواد مخدر ارائه دادند. بسیاری از شرکت‌کنندگان تأکید کردند که برای حفظ این دستآوردها باید زمینهٔ معیشت بدیل برای دهاقین فراهم شود و در بخش درمان معتادین و بادغام مجدد آنها در جامعه کار صورت گیرد.