اعلامیهٔ وزارت امور خارجهٔ ا.ا.ا در رابطه با نشست مشورتی مسکو در مورد افغانستان

امارت اسلامی از میکانیزم‌های منطقه‌یی در مورد افغانستان استقبال می‌کند و تأکید روی افغانستان صلح‌آمیز، متحد، مستقل، بی‌طرف و از لحاظ اقتصادی پیشرفته در نشست مسکو را موضعی درخور ستایش می‌داند.

همچنان تأکید تمامی اشتراک‌کنندگان این نشست روی نیاز برای تسریع تلاش‌های‌ بیشتر کمک‌های بشردوستانه و اقتصادی برای بازسازی افغانستان پساجنگ قابل سپاس‌گزاری است.‌

وزارت امور خارجه بر این باور است که امنیت و ثبات افغانستان و منطقه به هم مرتبط هستند. از این‌رو، امارت اسلامی به عنوان یک دولت مسوول بار دیگر به کشورهای منطقه تعهد می‌سپارد که به هیچ فرد یا گروهی اجازهٔ اقدام علیه ثبات منطقه نخواهد داد و به همین منظور، گام‌های جدی علیه گروه‌های شرور و کشت و قاچاق مواد مخدر برداشته است.

می‌خواهیم واضح سازیم که امارت اسلامی، طوری که علیه اشغال بیست‌ساله که تهدیدی مستقیم به امنیت و ثبات افغانستان و منطقه بود مبارزه کرد، به عنوان یک نظام مستقل به هیچ کشوری ثالث اجازه نخواهد داد تا در افغانستان تأسیسات نظامی ایجاد کند. به همین ترتیب، از سایر کشورها نیز جداً می‌خواهیم تا خاک و فضای خود را علیه افغانستان در اختیار کشورهای دیگر نگذارند.

ا.ا باور دارد که امنیت، ثبات و رفاه اقتصادی منطقه مسوولیت مشترک همه کشورهای منطقه است و باید اقدامات مشترک صورت گیرد. بدین اساس، به عنوان یک کشور مهم منطقه، اشتراک نمایندگان حکومت افغانستان در چنین نشست‌ها می‌تواند آنرا جامع‌تر و مؤثرتر سازد.

حکومت افغانستان یک بار دیگر تعهد خویش را مبنی بر پیشرفت بیشتر در همه عرصه‌ها به شمول روابط مثبت، پیشرفت اقتصادی و امنیت مطمئن با کشورهای همسایه، منطقه و جهان ابراز می‌کند.