در آغاز، آقای متقی ضمن خوشآمدگویی به آنان، از موقف و همکاریهای علمای یادشده و قطر قبل و پس از پیروزی امارت اسلامی تشکری ویژه کرد. وی گفت که وضعیت جاری، شهادتها، هجرتها و قربانیها در فلسطین ما را اندوهگین ساخته است، اما مقدمهٔ پیروزی همیشه چنین قربانیها میباشد. شما مبارزهای مؤثر در حق مردم مظلوم فلسطین انجام دادهاید که ستودنیست.
وزیر امور خارجه نقش مثبت و معقول قطر در قضیهٔ فلسطین را ستود.
آقای متقی در مورد افغانستان گفت که اینجا امنیت کامل تأمین است، شاهد پیشرفتهای روزافزون سیاسی و اقتصادی هستیم، جای خرسندی است که افغانستان برای اولین بار در عرصههای مختلف ارتقا میکند که اکنون در فهرست کشوهای تولیدکنندهٔ تیل نیز شامل شد.
سپس، دکتور علی قره داغی، منشی عمومی اتحاد علمای جهان اسلام از استقبال و اکرام امارت اسلامی تشکری کرد و سلامهای ویژهٔ اسمعیل هنیة، رهبر حزب حماس و شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخستوزیر و وزیر خارجهٔ قطر را به وزیر امور خارجه رسانید. وی گفت که قضیهٔ فلسطین، قضیهٔ تمامی امت است که مسوولیت آن به تمامی مسلمانان جهان برمیگردد.
همچنان آقای صبغت الله وصیل، معین وزارت معارف درمورد دستآوردهای امارت اسلامی در عرصهٔ تعلیم صحبت نمود.
سپس، محمد الحسن الددو، رئیس مرکز تکوین العلماء؛ د. محمد الصغیر، رئیس الهیئة العالمیة لأنصار النبی؛ مؤرخ مشهور، د. محمد علي صلابی و د. نواف تکروری، رئیس مجتمع علمای فلسطین به نوبهٔ خویش گفتند که علمای جهان اسلام در کنار شما ایستاده اند و مسوولیت آنها همین است، جهان به تجارب شما نیاز دارد و بر امت لازم است تا از شما حمایت کنند.
نیاز است تا تاریخ فاتحین شما در مقابل اشغالگران نوشته شود. زلزلههای اخیر در افغانستان و اخراج اجباری مهاجرین از پاکستان، امتحان است و باور داریم که در آن به وجه احسن پیروزی حاصل خواهید کرد.
در پایان، آقای متقی از کمکهای آنها و قطر با زلزلهزدگان و برگشتکنندگان سپاسگزاری کرد و از آنها خواست تا تصویر واقعی افغانستان را به مردم جهان برسانند.